Roliga projekt

Godmorgon!

Här sitter jag med morgonkaffet och tidningen och njuter av lugnet. Vi har haft en fantastisk sommar här på Limmareds bed and breakfast. Fullt med gäster nästan hela sommaren. Vi var oroliga för att corona skulle bli helt förödande för oss och ja första sommaren, 2020 alltså, så märktes det att folk höll sig hemma. Men denna sommaren har det gått bättre än aldrig förr! Folk semestrar i Sverige och letar efter nya smultronställen att besöka och det är faktiskt precis så jag skulle beskriva denna platsen. En riktig sommaridyll!

Efter en hektisk men underbar sommar går vi nu mot lågsäsong och en lugnare vardag. Vi försöker dock hålla igång verksamheten med hjälp av restaurangen, kafét och lite event. Minns ni att jag skrev att vi skulle testa afternoon tea förra hösten? Det har verkligen blivit en succé och vi försöker hålla igång detta en gång i månaden nu. Vi får även en del bokningar för bröllop, dopfika och någon begravningslunch då och då från lokalbefolkningen. Så vi håller verksamheten i rullning.

Eftersom lågsäsongen mest består av event och olika projekt som kräver lite planering och struktur så har vi börjat använda oss av ett projektledningssystem. Här kan vi dela upp varje projekt i en egen mapp med all information och allt som behövs göras. Detta underlättar verkligen både för mig och för mina anställda. Jag behöver inte ta lika mycket tid för att instruera och strukturera och mina anställda kan jobba mer självständigt. Vi all är jättenöjda med systemet och tycker att arbetet flyter på mycket smidigare nu och det är sällan vi glömmer något.

Nu ska jag sätta mig och planera inför helgens afternoon tea. Sista helgen är i månaden kör vi nu mera.

Hoppas vi ses där, annars hörs vi här inom kort!

Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *