Välkomna med er specialdiet

Hej gott folk! 

Här rullar allt på fint, det märks att fler och fler har blivit vaccinerade nu för nu är det fullbokat på vår restaurang, vilket såklart är väldigt roligt! I helgen har vi fått en special beställning med en som behöver lite annan kost, så nu googlar jag på chrons sjukdom calprotectin för att lära mig om crohns sjukdom och vad för kost som passar bäst. Det är fint att kunna erbjuda gästerna en tre rätters middag eller mat för hela dagen om de här här längre utifrån just deras behov, det ska inte vara något krångel för dem att äta annorlunda än andra eller bli utpekade. 

Är mån om att alla ska känna sig välkomna och kunna njuta lika mycket – dessutom är det roligt för mig att lära mig mer om olika dieter och maträtter. Det är så man utvecklas, genom att prova sig fram! Det bästa är om gästerna skriver i förväg vad de önskar så får jag tid på mig att förbereda, köpa in rätt råvaror och så. Felicia, min kära hjälpreda är vegan, hon har lärt mig en hel del om vegankost och hur man ska tänka för att få i sig alla näringsämnen. Vilket kommit väl till pass för förra veckan var det faktiskt ett par veganer och vegetarianer här. 

Brukar ofta få lite överraskade men glada gäster när jag har gjort lite specialmat, så gott det går försöker jag göra hela middagen anpassad efter en enskildes alllergi/önskemål så att alla kan äta av samma mat, mycket trevligare så och den med särskilda önskemål slipper känna sig till besvär. Kanske är detta naturligt för mig för att jag växte upp med en mor som hade mycket allergier men var noga med att alla ska kunna äta av allt. Hon är allergisk mot en massa saker man inte annars tänker på, som peppar, citron, konserveringsmedel, ägg och en rad olika E-nummer. En del hade nog baxnat inför den utmaningen, men för mig är det naturligt att tänka ett varv extra på vad man lagar mat med.

En charm med att vara lokaliserade lite “på landet” är att det finns så många duktiga bönder och odlare i området så vi brukar beställa en hel del färska råvaror direkt från dem. Älskar att kunna servera lokalt odlat mat som ju är bättre för miljön och oftast nyttigare och samtidigt kunna stötta det lokala bönderna. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *