Så fortsätte vi klara oss

Hej gott folk

Det är vi igen. Vi fortsätter kämpa här med att få vår verksamhet att gå runt. Just nu letar vi efter ett enkelt kassasystem, den vi har idag är lite krånglig och vi behöver bli effektivare, framför allt ha ett system som inte kräver mycket omväxling mellan olika apparater. Helst av allt vill vi undvika att ha kortterminaler eller vi vill ha de men vi vill ha enkla terminaler så att folk kan bara blippa, så är det betalt! Det är viktigt för oss att våra gäster och kunder känner sig trygga med våra lösningar för att undvika vilken typ som helst av kontakt för att minska risken för smitning.

Sen är det klart att allt kan inte betalas med att blippa, men för det löser vi det med Swish, vilket enligt min åsikt är en av de absolut bästa lösningar för betalningar för det behöver du verkligen inget mer än lite info in i din telefon och sen är det färdigt! Enda problemet är att det många gånger är begränsat till låga belopp för överföringarna och även om det kan höjas, så kan man göra det endast via att logga in på internetbanken på datorn (det går tyvärr inte på mobilbanken).

Som vi berättade har vi ju några strategier för att klara av den här krisen med att erbjuda övernattning om man bokar en 3 trerättersmiddag, där du får en fantastisk förrätt, en smaskig huvudrätt och en fantastisk dessert med lite god grädde,men bara lite för vi har bara en gräddsifon patron, nä skojar! Vi har så det räcker för alla!

Vi fortsätter tänka ut fler strategier men som ni vet så kom det nya restriktioner igår, statsministern har sagt att resor ska vara max 2 timmar ifrån ens hem med bil, det betyder att bor du i Göteborg och ska du till Stockholm, så går det inte eller om du bor i Malmö och ska till Göteborg. Det går, absolut, alltså är gårdagens tal om det här inte en restriktion utan en rekommendation men det bästa är att lida order. Problemet är att vi kommer att få det ännu svårare, för att vi hade folk som skulle komma från längre avstånd från det och som nu har ringt och avbokat, så det försvårar ännu mer!

Vi har kommit överens om att nu ska vi sitta en gång i veckan och bara brainstorma med nya idéer med personalen, det för att vi ska kunna både hitta på strategier mot våra nuvarande kunder men även för nya kunder eller kunder som redan har varit här och som kanske inte är mer än två timmar ifrån oss. Det är viktigt att vi bibehåller dessa kunders intresse på något sätt men i vår bransch är det inte så att folk tänker varannan helg, låt oss åka dit, sova borta, ha det mysigt och till samma ställe.. det är sällan det händer, tänk dig själv där, du åker antagligen inte till samma hotell flera gånger på en månad… MEN om du får en fantastisk upplevelse kanske du kommer igen och inte nog med det, du berättar det för dina vänner och det kanske leder till att dina vänner åker till det hotellet.

Så vår hopp med att brainstorma för att vi ska komma på sätt att göra vår lilla B&B ännu mer attraktiv för att våra gäster antingen ska komma tillbaka eller rekommendera oss till sina vänder. Som det ser ut kommer vi att klara av oss bra men den här nya rekommendationen om restiden kan komma att påverka oss riktig dålig och det är där vi är som mest eftertänksamma men det får bara tiden berätta för oss.

Gott folk, rekommendera oss för era vänner, hjälp oss. Vi kommer att tacka dig och dina vänner för alltid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *