Nu är vi redo!

Täcken är vädrade, krukorna fyllda med vackra planteringar och i matsalen står gamla stolar rund borden, redo att fyllas. Allt detta för att våra framtida gäster ska trivas så bra som möjligt hos oss!

Välkomna till Limmareds Bed & Breakfast, imorgon slår vi upp dörrarna!

Jag har, så länge jag kan minnas, drömt om att driva ett B&B. När jag var liten anordnade jag frukostbuffé i mormors kök, där alla kusiner, i tur och ordning, fick plocka till sig vad dom ville ha. Dom flesta föredrog riskakor, vindruvor och kalaspuffar. Men jag kan så väl minnas min kusin Daniel, som alltid blev besviken över att jag inte hade stekt pannkakor. Det med mormors hallonsylt var han absoluta favoritmåltid, oavsett klockslag på dagen. Givetvis finns det pannkakor på Limmareds frukostbuffé.

Ni vet när en dröm sitter så djupt rotad att allt annat man gör känns meningslöst om det inte tar en närmare just den drömmen? Har ni känt den känslan? Den har jag levt med i 25 år och stundtals har jag slitit mitt hår av frustration för att jag inte lyckats ta mig närmare min dröm, trots 30 år fyllda. Jag har jobbat i blomsterbutik som florist, jag har gått matlagningskurs, jag har läst en 3årig ekonomiutbildning på universitetet och under tiden jag gjort detta har känslan förföljt mig – det är inte detta du ska göra Malin!!!

Men vet ni vad, nu när jag står här 35 år gammal med mitt Bed & breakfast i startgroparna och min dröm så nära uppfylld som det bara går – så inser jag ju att allt jag gjort har lett mig dit jag är idag. Trots att när jag bundit blomsterbuketter åt gamla tanter har känt att jag inte kommer närmare min dröm och när jag satt i skolbänken och undrade varför i herrans namn jag skulle lära mig debet och kredit, marginaler och pålägg. Så förstår jag ju nu att det fanns en mening med det också – för allt det jag har lärt mig på vägen hit har ju varit en del av min dröm.

Och vet ni vad? Jag är så stolt så att jag spricker. Gården är så jäkla fin och det är så mysigt och genuint här. Grannarna är fantastiska och har hjälp till så mycket, för att inte tala om min sambo som får trilskas med alla mina idéer och höga krav. Vilka drömpersoner jag har omkring mig!

Nu är det bara en sak kvar att göra, innan vi välkomnar helgens gäster imorgon förmiddag, och det är ringa Göta energi och säga upp avtalet med dem. Och detta måste jag göra innan dom stänger 17.00, vilket är om fem minuter, haha! Det var nämligen när jag skulle hjälpa min pappa som är pensionär med att byta till ett billigare elbolag och googlade på elavtal pensionär som jag hittade Lumo Energi. Jag fick en bra känsla av detta energibolag och valde detta för min pappa. Bytet gick väldigt smidigt och jag hoppas nu att det ska gå lika smidigt för mig när även jag ska byta till Lumo Energi!

Ha en fantastisk helg, så hörs vi snart igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *